De oorsprong Retraites Vind Terug Wat Echt Belangrijk Is

De oorsprong Retraites

Vind Terug Wat Echt Belangrijk Is Herontdek jezelf

Welkom bij De Oorsprong Retraites

In onze snel veranderende wereld is het vinden van een innerlijk anker essentieel om stevig te blijven staan. Vaak zoeken we stabiliteit in materiële zaken zoals een auto, een huis, of een vaste baan. Maar wat als deze wegvallen? Het is cruciaal om dat anker in onszelf te vinden. De Oorsprong Retraites zijn speciaal ontworpen voor iedereen die verlangt naar diepe persoonlijke groei en een terugkeer naar hun authentieke zelf.

Ontdek de Adem van het Leven

Vind je Plek bij De Oorsprong

Ontdek de Adem van het Leven

Vind je Plek bij De Oorsprong

Ontdek Wat Echt Telt

Stap uit de dagelijkse sleur en omarm rust en herstel met De Oorsprong Retraites. Wij bieden een veilige omgeving waar je kunt herontdekken wie je werkelijk bent, ver weg van de dagelijkse stress. Leer leven vanuit je kern, en verbind op een dieper niveau, vrij van de belemmeringen die we onszelf vaak opleggen. Herontdek de kracht van je ware oorsprong.

Ontdek de Magie van Zelfontdekking en Verbinding

Ons Aanbod

Ervaar de transformerende kracht van verbonden ademhaling, helende sessies en de wijsheid van het sjamanisme. Onze retraites zijn zorgvuldig samengesteld om je een unieke reis naar binnen te bieden, waar stilte, energiewerk en zelfontdekking centraal staan. Elke sessie is een stap dichter bij zelfrealisatie en heling.

Begin Vandaag Aan Je Transformatieve Reis

Laat De Oorsprong je gids zijn naar meer dan alleen rust en vrede. Ontdek je innerlijke kracht en helderheid opnieuw. Jouw pad naar zelfontdekking en ware vrijheid begint hier. 

Ga je mee op deze reis van verbinding?

 • Voorafgaand de retraite een intake call
 • Opening en sluiting van het sjamanistisch veld
 • Inzichten in ademwerk
 • Meditatie
 • Verbonden ademhalingssessies
 • Lunchpauze
 • Energetisch werk
 • na afloop van de retraite een integratie call
 • Wat Neem Je Mee
  • Comfortabele kleding in laagjes
  • Een blinddoek of oogmasker
  • Een notitieboekje en pen
Investering in jezelf

€ 250,80

Over ons

Jouw Gidsen op deze Reis

Maak kennis met Eric, Richard, en Lène van De Oorsprong - drie gepassioneerde begeleiders met elk hun specialisme in heling en transformatie. Samen creëren we een omgeving waarin je vrij bent om te verkennen, te her-inneren en te groeien. Van ademhalingstechnieken en meditatie tot energetisch werk en de kracht van de natuur, onze aanpak verlicht, versterkt en vernieuwt.

Vragen die je misschien nog hebt:

Cacao ceremonies zijn een eeuwenoud ritueel uit Midden en Zuid Amerika en wordt gebruikt voor innerlijk ontwaken en ervaren als de ultieme hartopener.

Negatieve emoties worden vrijgegeven en je bent in staat om jezelf te verbinden met de liefdevolle energie in het lichaam.

Na het drinken van de cacao merk je dat je vanuit je hoofd naar je gevoel gaat en je hart zich opent. Je voelt je ontspannen en krijgt een boost in je gevoel van geluk. Door de connectie met je kern kunnen inzichten tot je komen die je verder helpen.

Wat kan er gebeuren als je cacao drinkt?

Meestal kun je 20 minuten nadat je cacao gedronken hebt een subtiel verschil merken.

Je kan dit op een emotionele, energetische of mentale manier waarnemen of een combinatie ervan.

Energetisch niveau
Cacao is een hart opener en activeert je hartchakra. Je kunt meer liefde waarnemen, je blijer voelen, meer dankbaarheid en compassie voor jezelf en anderen. Daardoor kan je je zelf ook meer verbonden voelen met je eigen centrum en de mensen om je heen.

Emotioneel niveau
Het kan voorkomen dat je emotioneel wordt. Met de cacao maak je verbinding met je hart en daar kunnen wat dingen aangeraakt worden waardoor je emotioneel wordt. Soms weet je de reden hiervoor en soms ook niet. Sommige mensen vinden het ook fijn om geluid te maken (zingen, lachen, schreeuwen) Cacao helpt je om angst, controle en geblokkeerde emoties vrij te laten.

Fysiek niveau
Voor sommige mensen werkt cacao voornamelijk op fysiek niveau. Zij voelen een impuls om te bewegen, rekken en strechen, dansen, shaken, rollen of springen.

Mentaal niveau
Op mentaal niveau kan cacao je helpen om inzichten te krijgen welk volgende stap je mag maken, wat echt goed en kloppend voelt voor jou. Cacao kan je creativiteit en inspiratie aanwakkeren.

Voordelen voor je gezondheid
Cacao bevat veel magnesium, antioxidanten en verschillende “love chemicals” zoals serotonine, tryptophan en dopamine. Het bevat ook als enige plant anandamide ook bekend als het “bliss chemical”. Het bevat ook theobromine wat voor stimulatie zorgt.

Cacao zorgt voor:

 • verlaagde bloeddruk
 • versnellen van de bloedsomloop, 30% tot 40% meer bloedomloop
 • ontspant je spieren en weefsel door een hoge hoeveelheid magnesium
 • verhoging van zuurstof (tot 80%) voor je brein, hart en huid
 • verhoging van de hartslag met 15 tot 20% = natuurlijke boost
 • balanceert bloeddruk en cholesterol door ijzer en zink in de cacao.

Wanneer kun je beter geen of minder cacao drinken

 • Bij zwangerschap en borstvoeding.
  Het stimulatie effect van theobromine in de cacao is vergelijkbaar met caffeïne. Het is dan aan te raden om een mindere hoeveelheid cacao te drinken.

 • Inname van anti-depressiva
  Als je anti-depressiva gebaseerd is op MAOI is het aan te raden om een mindere hoeveelheid (minder dan 42 g per kopje) te drinken.De tyraminde in de cacao is gecontra-indiceerd met MAOI. Gevolgen kunnen hoofdpijn en misselijkheid zijn. Zo we adviseren om met een lage hoeveelheid cacao te beginnen.

 • Hoge bloeddruk (gebruik van bloeddrukverlagend medicijn). Drink alleen een half kopje cacao anders kan je bloeddruk te laag worden.

 • Je hebt hartproblemen.
  De theobromine in cacao verhoogt de hartslag en verlaagt de bloeddruk.

 • Je volgt een rauw dieet/ vasten.
  Wij adviseren om alleen een klein hoeveelheid cacao te drinken omdat je maag zo leeg is en het effect van de cacao dan zeer intens kan zijn.

Heb je hierover vragen of twijfel je of je deel kunt nemen? Neem gerust contact met ons. Dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Adviezen voor het na de cacaoceremonie:

Voor
– drink geen koffie
– eet niet te veel voordat je cacao drinkt. Neem je deel aan een ceremonie eet dan 4 uur van te voren niets meer. Cacao vult en kan zo beter zijn “werk doen”
– drink genoeg water


Na
– drink veel water
– eet kleine snacks, fruit of noten
– je kunt na de ceremonie lichte hoofdpijn ervaren of je licht in je hoofd voelen (als je te veel cacao hebt gedronken of te weinig water) Ons advies is dan neem je rust en drink extra water

Met één druk op de knop stuur je ons een berichtje dat je erbij bent. 

Je reservering is definitief na betaling van de factuur.

Het kan voorkomen dat je ineens toch niet kunt. Hartstikke jammer natuurlijk, want je gunde jezelf echt deze dag. Laat het ons op tijd weten en als je al had betaald, dan krijg je je geld terug.

Annuleringen binnen 72 uur voor de start van het retreat kunnen helaas niet worden terugbetaald.