In het sjamanisme wordt het element lucht vaak geassocieerd met de geest, communicatie, en nieuwe beginnen. Het vertegenwoordigt beweging, frisheid en de adem van het leven. Lucht is essentieel voor alle levende wezens en symboliseert onzichtbare kracht en energie.

Lucht staat bekend als de drager van het leven, aangezien het essentieel is voor ademhaling. In veel sjamanistische tradities wordt lucht gezien als de verbinding tussen de fysieke en spirituele werelden, en draagt het de stemmen van de voorouders en de goddelijke wijsheid.

Communicatie is een ander belangrijk aspect van het element lucht. Het gaat niet alleen om verbale communicatie, maar ook om de communicatie met onze innerlijke zelf en de geestenwereld. Lucht moedigt ons aan om onze waarheid te spreken en te luisteren naar de fluisteringen van ons hart.

Lucht wordt ook geassocieerd met mentale processen, zoals gedachten, ideeën en dromen. Het moedigt aan tot helder denken en verlichting, en helpt ons om nieuwe ideeën en oplossingen te vinden voor onze problemen.

Het omarmen van het element lucht in sjamanistische praktijken helpt ons om een diepere verbinding met onze geest en de natuurlijke wereld te ontwikkelen, en bevordert een gevoel van vernieuwing en vrijheid.

Wil jij de kracht van het element lucht zelf ervaren? Kom dan naar de Lucht en Vuur Ceremonie op 15 januari 2024.